Syngeri for amtører – Voices of Europe 2011 i Fryslân

voices2011Mellem 29 får, 2 heste og utallige stålgedder fandt dette års Voices of Europe sted hos vestfrieserne i Engelum/Ingelum. Som ved en lille folkevandring gik de 30 deltagere hver morgen fra deres soveplads Cleyn Alserd til kirken i Ingelum for at øve. Det var hårdt arbejde, da hvert deltagende mindretal havde medbragt mindst en sang i deres eget sprog. Især den kashubiske sang „Drëszë wprzódk púdzemë wbiôtk“ var en stor udfordring, fordi man næsten ikke kunne lade være med at spytte på nabomanden, når man prøvede at udtale ordene. Men heldigvis var ugen ikke kun fyldt med syngeri. Der var også tid til lidt sport som Keatsen og Fierljeppen, som begge er typisk vestfrisiske sportarter. Derudover fik man lidt frisk luft under næsen ved en lille sejltur på de flotte frisiske søer og floder. Og selvfølgelig var der også altid tid til en øl for at smørre stemmen.

Ugen blev afsluttet med en fyldt kirke i Ingelum til den sidste koncert og et brag af en fest med liveband og DJ. Tak til FYK, der har organiseret det hele, tak til dirigenten Peter Shannon og tak til alle deltagerne!

Comments are closed.