„Mindretal i Europa – mellem europæisk deltagelse og bevarelse af etnisk identitet“

hannoverDenne sommer blev i Hannover startet et nyt mindretals projekt, som kommer fra majoriteten. Seminaret, som fandt sted i Stephansstift, Center for Voksenundervisning, er optakten til bl.a. et netværk, der ikke kun forbinder mindretallene, men også mindretallene med majoriteten.
På seminaret var ikke kun friser til stede, men også kashuber fra Polen, ungarntyskere, og det tyske mindretal fra Belgien var også repræsenteret.
Seminaret startede med præsentationer af de forskellige mindretalsgrupper og diskussioner om, hvordan man definerer et mindretal, hvorfra det gik videre til EU-problematikken. Selvfølgelig manglede heller ikke en paneldiskussion med politikere om mindretalspolitik (desværre dog kun med repræsentanter fra Grüne og SPD).
Ligeledes manglede der heller ikke et fritidsprogram, Hannover blev udforsket, og gruppen blev modtaget på rådhuset af viceborgmesteren. Også en tur til Berlin var en del af programmet, her var en byrundtur inkluderet, et besøg i Berlins senat for Integration og Migration og et besøg hos sorbernes kulturelle fællesskab (Kulturgemeinschaft der Sorben).
De sidste dage stod i tegnet af et fiktivt planspil (minoriteter i Fontanien), hvor deltagerne anvendte det de havde lært i denne uge, og kunne aktivt lære mindretalspolitikken at kende.
De første ideer til fremtiden for projektet er blevet til, og vi glæder os til at se frem til hvordan det går.

Comments are closed.